Nyomtatás

Soroksár közösségi közlekedés szempontjából elég megosztott. Aki jó helyen lakik, és jól gondolkodik, annak szuper, aki nem jó helyen lakik, vagy nem gondolkodik logikusan, annak elég nyűgös dolog. Ha a hősök tere az alap, az ott élőknek nem rossz, hiszen Hév, közvágóhídig, negyedóra. Piros 66-os, Határútig félóra. Vonat, Keletiig, húsz perc. Ezek nem olyan rossz számok. Péteri.majorról, ha Pestlőrinc  felé indulunk, akkor a közel a vonat, ami gyorsan a Nyugatiban van, és nem sokkal távolabb ott van a villamos is, ami a Határ útig visz. Gyenge pontja a majornak, hogy ritkán jár a busz.

Újtelep közösségi közlekedése nem rossz! Rosszabb annál, mondjuk a Tárcsás utca, vagy Orbánhegy, azon részei, ami messzebbre esik a hévmegállótól. Ezek sem tragikusak, de sokat kell gyalogolni.

Én azt vettem a fejembe, hogy lobbizni kellene, egy olyan buszjáratért, ami körbejárna a kerületben, és a Keleti felé iinduló vonatra hordaná rá az utasokat. Elég lenne óránként kettő, egy ami a befelé induló vonathoz megy, egy pedig, ami az érkezőtől hordja szét a népet. HA még ez mellé, az állomás mögötti részre egy profi P+R parkoló is épülne, az lenne a tökéletesség csúcsa!