Blue Flower

Soroksár közösségi közlekedés szempontjából elég megosztott. Aki jó helyen lakik, és jól gondolkodik, annak szuper, aki nem jó helyen lakik, vagy nem gondolkodik logikusan, annak elég nyűgös dolog. Ha a hősök tere az alap, az ott élőknek nem rossz, hiszen Hév, közvágóhídig, negyedóra. Piros 66-os, Határútig félóra. Vonat, Keletiig, húsz perc. Ezek nem olyan rossz számok. Péteri.majorról, ha Pestlőrinc  felé indulunk, akkor a közel a vonat, ami gyorsan a Nyugatiban van, és nem sokkal távolabb ott van a villamos is, ami a Határ útig visz. Gyenge pontja a majornak, hogy ritkán jár a busz.

Újtelep közösségi közlekedése nem rossz! Rosszabb annál, mondjuk a Tárcsás utca, vagy Orbánhegy, azon részei, ami messzebbre esik a hévmegállótól. Ezek sem tragikusak, de sokat kell gyalogolni.

Én azt vettem a fejembe, hogy lobbizni kellene, egy olyan buszjáratért, ami körbejárna a kerületben, és a Keleti felé iinduló vonatra hordaná rá az utasokat. Elég lenne óránként kettő, egy ami a befelé induló vonathoz megy, egy pedig, ami az érkezőtől hordja szét a népet. HA még ez mellé, az állomás mögötti részre egy profi P+R parkoló is épülne, az lenne a tökéletesség csúcsa!