Blue Flower

Közlekedés gépkocsival.

Sajnos, autósként, erről nem sok pozitívat tudok írni. Amit tenni lehet, hogy néhány dologért kiállunk együtt, aláírásgyűjtéseket szervezünk, beadványokkal bombázzuk a fővárost, és a kerületet.

Sorba fogom venni a megoldandó problémákat!

Első körben, a városba jutás lehetőségeit, azok gyenge pontjait, esetleges megoldásait a problémáknak.

Miért nem vezet út Soroksárról Csepelre?

Soroksári úti reggeli dugó.

A Soroksári úti reggeli dugót, minden Soroksári autós ismeri. Igazából elkerülhető, ha reggel hét körül, vagy kilenc után megyünk be a városba, de sokaknak ez nem ideális megoldás. A Gubacsi út alkalmas lenne menekülő útként, de a végén, csak a Hungária krt-ra tudnuk viszonylag akadálytalanul kijutni, vagy vissza a Tesconál, vagy egyel később a Soroksárira. Ideális megoldás az lenne, ha a Gubacsi útról akár alul, vagy felüljárón keresztül, át lehetne menni a Mester utcába, vagy legalább a Máriássyra, és nem kellene a külső Gubacsi útra felmenni, mert az pont olyan dugós ilyenkor, és ráadásul, még arra felhajtani is horror, hogy azután annak a torlódását is növeljük. AZ M5-Nagykőrösi-Gyáli út is jó útvonal, a gond ugyanott van, a végén, ez is a Hungáriába torkollik. Ennek is egy azt áthidaló, vagy azalatt átmenő szakasz kellene, hogy ne minden erről odafelé haladó a körúton szoruljon meg.

Három módon tudjuk megközelíteni egymást, Csepel és Soroksár.

Az egyik az M0 körgyűrű, ami alap esetben nem rossz megoldás, ha nem Csepel belső részét célozzuk, hanem a Lakihegyhez közelebbi, vagy a temetőig befelé maximum, mert egyébként az M0 nagyon kiesik Csepelnél. Hibának tartom, hogy Dunaharasztinál nincs lejáró a régi 51-es útra, de ez nem  Csepel témához kapcsolódik. A körgyűrű másik hátránya, hogy egyenlőre borzalmasan dugós. Minden nap, bármely napszakban meg tud lepni minket egy kiadós torlódással.  Ez talán enyhülni fog, ha több sáv lesz!

Másik mód, a komp, ami nem lenne rossz, de drága megoldás. Naponta oda-vissza fizetni a kompért, nem biztos, hogy megtérül. Ráadásul menetrendhez vagyunk kötve vele.

Harmadik, és legkihasználtabb mód, a Gubacsi híd, ami keskeny, dugós, és kerülő. Ha szélesítve lesz, akkor is kerülő marad.

Ideális megoldás az lenne, ha egy híd vezetne át, akár a komp helyett, vagy Soroksár Felsőnél, valahol a sziget végén. Ez több okból is kedvező lenne. Soroksáron kevés a valódi XXI. századi szórakozóhely. Akár a sziget végén, akár ezen az oldalon a Duna partján, lehetne kitűnő éttermet, vagy bármit nyitni, hiszen a strand, egy ilyen hídon megközelítve nagyon közel kerülne hozzánk. Mivel könnyebb lenne elérni a strandot, ez kiváltaná a régóta visszatérő problémát, miszerint szeretnénk ide Soroksárra is egy fürdőt. Jó nekünk a Csepeli Strand, csak rossz a közlekedés oda.

Visszatérve az autós közlekedésre, Ha lenne közvetlen kapcsolatunk Csepelre, az környezetvédelmi szempontból is hatalmas előrelépés lehetne, hiszen a sok-sok autós, akik átjárunk, mind hatalmasakat kerülünk. Ez rengeteg plusz kipufogógázt is jelent.