Blue Flower

Szeretném részletesen is bemutatni, ezt majd különböző cikkekben teszem meg, de itt egyben is felteszem azt a programot, amit hamarosan el fogunk indítani Soroksáron. Ez úgy lett összeállítva, hogy a programba bevont személyek olyan képzésekhez tudnak majd csatlakozni, amik egyébként is indulnak, így a Művészgyárnak minimális anyagi ráfordítása lesz, ha a bevétel kiesést nem számoljuk.
1- Szeretnénk, évente maximum 100 fő, művészeti hajlamú, 14-18 éves gyermeket, és/vagy nyugdíjasokat,
ingyenesen, festő képzésben részesíteni.
2- Szeretnénk, évente maximum 100 fő, művészeti hajlamú, 14-18 éves gyermeket, és/vagy nyugdíjasokat,
ingyenesen, jobb agyféltekés rajzolás (Imre Dezső módszerrel) portrérajzoló képzésben
részesíteni.
3- Szeretnénk, évente maximum 100 fő, a fotózás iránt érdeklődő 14-18 éves gyermeket, és/vagy
nyugdíjasokat, ingyenes amatőr fotós képzésben részesíteni.
4- Szeretnénk, évente maximum 100 főt, ingyenesen művészi fotós képzésben részesíteni.
5- Szeretnénk, évente maximum 100 tanulási nehézségekkel küszködő 10-14 éves gyermeket, ingyenes,
tanulási készség fejlesztésben részesíteni.
6- Családon belüli kommunikációs kurzusokat indítunk, tönkremenés alatt álló párkapcsolatok
megmentésére, gyermekes családok esetében.
7- Soroksáron élő, és dolgozó pedagógusok részére, harminc órás akkreditált továbbképzést
biztosítunk, 60 százalékos árkedvezménnyel, a legmodernebb művészeti fejlesztési módszerekről.
8- Létrehozzuk a Soroksári művésztelepet.
9- A programban tanulók részére, kiállításokat rendeznénk, tervünk, hogy minimum 100 kiállító amatőr
művészt „gyártunk” öt év alatt, rajz, festő, és fotó területen.
10- Szeretnénk egy állandó kiállítást, ahol ezek a fiatalok, nem csak kiállíthatnak, de el is adhatják
alkotásaikat!
11- Szeretnénk, egy kellemes szórakozóhellyel összekötni mindezt, hogy művész csemetéink, ott
tudjanak egy tea, vagy üdítő mellett beszélgetni, eszmét, tapasztalatot, cserélni.
12- Az öt esztendős program végére, Soroksárt, mint Budapest művészeti központja, művésztermő
kerületként fogják ismerni.
13- A Soroksáron élő szülők, ingyenesen juthatnak hozzá egy olyan programban való részvételhez, melyben a 10-18 éves korú gyermekek tanulási nehézségeit tanulják meg kezelni, a tanulási készségeiket fejleszteni, akár az érettségiig. A tanulási nehézségek leggyakrabban nem a visszamaradottság, hanem a helytelen módszerek eredménye. Segítünk megtalálni az okokat, és megtanítjuk, hogyan segíthet gyermekének.

Útnak indítunk egy jótékonysági gyűjtést, árveréssel egybekötve, ahol Soroksárról készülő
festmények, rajzok árverése útján gyűjtenénk folyamatosan, a Soroksári Duna, és a sziget
folyamatos karbantartására, fejlesztésére, hogy végre, ne a pályázati pénzeket várjuk, hanem
tenni tudjunk érte. A műveket, a programban tanulók fogják megalkotni.

Tanulási készségfejlesztés, művészeti képzés. Ez a két dolog ami elengedhetetlenül fontos, hogy a nem túl korszerű oktatási rendszerben, ami jelen pillanatban adott, gyermekeink könnyebben megállják a helyüket. Sajnos, jelen pillanatban, a túlterhelt iskolák, fáradt tanárok, és a kilátástalanul rengeteg tananyag jellemzi a rendszert. A soroksári családoknak szeretnénk segíteni, azzal, hogy gyermekeiket ingyenesen fejlesszük. Jelenleg azon dolgozok, hogy megteremtsem a lehetőséget, minél több, a kerületben élő gyermek ilyen irányú, ingyenes oktatására. A Jobb agyféltekés rajzolásra épülő, "ID" módszerrel, gyorsan, és hatékonyan tudjuk segíteni gyermekeinket az említett területeken. HA MÁR SOROKSÁRON SZÜLETETT AZ IMRE DEZSŐ (ID) MÓDSZER, ÉLVEZZÉK A HELYIEK MINDEN LEHETŐSÉGÉT ÉS ELŐNYÉT INGYEN! Természetesen ehhez is szükség lesz segítségre, elsősorban az önkormányzat irányából, akár alapítványok felől, akár civil segítőktől, aki eljuttatják hozzánk az ezt igénylőket.

Immáron több mint tíz éve, Európa egyik legkeresettebb képzési helye, a Művészgyár. A "Valódi Jobb Agyféltekés Rajzolás (Imre Dezső Módszer" a világ minden táján elterjedt. Több országból vannak, nálunk oktatóképzést végzett tanítók. Az azóta megszűnt FAT (Felnőttképzési Akkreditációs Testület) Szakmaként ismerte el, "Jobb agyféltekés oktató és intraperszonális kommunikációs tréner- Imre Dezső módszerrel" címen. Nem szeretnék itt belefolyni ennek a leírásába, kérem nézzen utána itt.  https://muveszgyar.com/

Elképzelésem, hogy létrehozok egy művész telepet, iskolával, kiállítóteremmel Soroksáron, ami önfenntartó lenne, és a kerületi lakosok INGYENESEN VEHETNÉNEK RÉSZT KÉPZÉSEKEN!!!

Terveim szerint, évente több száz főt képeznénk ingyenesen rajzolás, fotózás, festés téren. Jelenleg ez a program előkészítés alatt van, egy a kerületben lévő ingatlant kell rendbe tennem, ahol elindulhatunk, hogy ne kelljen a soroksári lakosoknak, a belvárosi iskolánkba bejönni.

 

Mik azok s dolgok, amelyek egy átlagos családban problémákat okozhatnak?

Párkapcsolat, kapcsolati vészhelyzetek, kommunikáció családon belül. Rohan a világ, a legtöbb ember keveset keres, esetleg túl messze jár dolgozni, kevés idő marad a családra, a párkapcsolatra, gyermeknevelésre. Ezen nyilván nem tudunk varázsütésre segíteni, hiszen magasabb jövedelmet, közeli munkahelyeket teremteni lehet, de nem két nap alatt. Oktatással, képzéssel, el lehet jutni oda, hogy többen legyenek vállalkozók, indítsanak kisebb cégeket, ezáltal itthon maradjanak dolgozni a kerületben. Azonban a gyors segítségre is szükség van, és ez nem az! A leggyorsabb segítség, ha megtanítjuk az embereket kezelni a helyzetet, és a konfliktusokat! A családon belüli kommunikációs tréningek segíthetnek megismerni hogyan működünk, mit miért gondolunk, teszünk, mondunk, és ugyanezt a partnerünk szemével is megtanulhatjuk látni. EZ a leggyorsabb módja annak, hogy a nehéz időket átvészeljék  a családok! JELENLEG AZON DOLGOZOK, HOGY ITT SOROKSÁRON EL TUDJAM INDÍTANI, AZ INGYENES KÉPZÉSEKET!  A kommunikáció a mindennapokban képzésemet szeretném "haza hozni önöknek". Természetesen, szükség van az igényre, és az önkormányzat, helyi szervezetek, akár alapítványok segítségére is, hogy el tudjon jutni a lehetőség, vagy annak híre mindenkihez!